Belföld

Drasztikusan leépít a KVM

Csaknem minden negyedik dolgozót elküldik január elsejétől a meteorológiai szolgálattól a környezetvédelmi tárcát érintő nagyarányú leépítések részeként – írja a Magyar Nemzet.

Jelentős létszámleépítést tervez a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM): összesen 381 dolgozótól válnak meg január elsején. A leépítés a minisztériumon túl a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségeket, valamint a nemzetipark-igazgatóságokat is érinti.

A lap értesülései szerint a legtöbb embert az Országos Meteorológiai Szolgálattól küldik el: összesen hatvankettőt a jelenlegi kétszázhetvenből, azaz minden negyedik dolgozónak megszűnik az állása. A környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségeknek, valamint a nemzetipark-igazgatóságoknak körülbelül 7-7 százalékos létszámcsökkentéssel kell számolniuk. A vízügyi igazgatóságoknál tavaly már végrehajtották a karcsúsítást, ezért ott nem bocsátanak el senkit.

A kormány az elbocsátásokkal igyekszik felszámolni az eddig fölöslegesnek vélt feladatokat, amivel biztosíthatóvá válik az olcsóbb működés. Az ellenzék azonban az elvben jelentős uniós forrásokra számító ágazat ellehetetlenülésétől tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik