Belföld

Felrobbant egy Mol-tartály Komáromban

Felrobbant egy 5000 literes tartály a Mol komáromi gyárában a tűzoltók kiérkezésekor hétfőn, egy tűzoltó égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem ügyeletese.

“A Mol komáromi gyárában égni kezdett egy 5000 literes tartály külső burkolata. A tartály szerencsére üres volt, de az alján található éghető anyagok felrobbantak. Emiatt a tartály oldala kinyílt, a kiáramló gázoktól másodfokú égési sérüléseket szendevett egy tűzoltó, valamint betörött egy oltójármű szélvédője” – ismertette a részleteket Váradi-Cseppely Sándor főhadnagy.

Az ügyeletvezető hozzátette, a tüzet a helyszínen lévő két egység eloltotta.


Az ipari üzem területén egy 2.000 (és nem 5.000) köbméteres üzemanyag-tartályban karbantartási munkákat végeztek hétfőn. A tartályban nem volt üzemanyag, de az alján összegyűlt az üzemanyagsár. Ez, egyelőre ismeretlen okból, begyulladt, a tűzoltókat nem sokkal délután két óra után riasztották – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.


A tűzoltók két autóval érkeztek a helyszínre, s éppen előkészültek a tűz oltásához, amikor bekövetkezett a robbanás: a tartályban lévő üzemanyag-gőz a hő hatására belobbant, a tartályban megemelkedett a nyomás, s robbanás alakult ki. Ennek erejére jellemző, hogy a tartály tetejét 30 méterre repítette. A légnyomás hatására egy tűzoltóautó szélvédője betörött. A tartályból kivágódó hő hatására egy közelben tartózkodó tűzoltó és egy másik ember égési sérüléseket szenvedett. A szóvivő információi szerint a sérülteket kórházba szállították, de állapotuk nem életveszélyes.


A tűzoltók nem sokkal fél öt előtt habbal oltották el a tüzet, további robbanás nem történt, a tűz okát vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik