Belföld

Áttört a határon egy drogszállító autó

Áttört egy ópium-alapanyagot szállító autó a Tiszabecs–Tiszaújlak (Vilok) közötti magyar–ukrán határállomáson – közölte a területileg illetékes Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A terepjáró éjfél után érkezett a tiszabecsi átkelőhelyre, ahol nem állt meg, hanem a sorompót áttörve átment ukrán területre – mondta Tanyik József. Az alezredes tájékoztatása szerint a magyar hatóságok értesítették a történtekről az ukrajnai társszervezeteket, s azok munkatársai megpróbálták feltartóztatni a gépkocsit, sikertelenül.

Az autó kerekét kiszúrta egy szöges megállítószerkezet, de a sofőr így sem állt meg, továbbhajtott járművével, amelyet 5 kilométerre a határtól, Tiszabökény településen, egy diszkó előtt hátrahagyott, s elmenekült.

Az ukrán hatóságok a terepjáróban 23 zsák, 384 kilogramm darált mákszalmát találtak, amely az ópium alapanyagának számít – mondta a sajtóreferens. Hozzátette: az alváz- és a motorszám alapján az autó magyar tulajdonban van, de olasz rendszámtábla volt felszerelve rá.

Az ügyben a magyar és az ukrán hatóságok folytatják az eljárást, s annak állásáról folyamatosan tájékoztatják egymást – mondta Tanyik József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik