Belföld

Tovább sűríti a BKV az éjszakai járatait

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatainak megfelelően sűrítik tovább e héttől, majd decemberben és januárban is a BKV tavaly szeptemberben kialakított éjszakai járatait.

A tapasztalatok alapján a VEKE újabb módosításokat javasolt, amelyekről már egyeztettek a BKV-val. Az újabb változtatások egyebek közt érintik Újpestet, Zuglót, Soroksárt, a XVI. kerületet, Kispestet, Rákospalotát az I., a II., a III., és a XII. kerületet is, de új éjszakai járatok indulnak például Újpesten, a 30-as busz vonalán.

Sok helyen hosszabb útvonalon, valamint sűrűbben járnak majd az éjszakai tömegközlekedési járatok. Érdekes új megoldás, hogy a III. kerületi Táborhegyre csak akkor mennek fel a buszok a Bécsi úttól, ha lesz rajtuk utas. A hegyről pedig úgy lehet busszal lejutni, ha a diszpécserközpontban valaki előzetesen jelzi az utazási szándékát – ekkor ugyanis felmegy értük a Bécsi úttól a busz.

A VEKE úgy tudja, hogy a december 1-jétől várható újabb éjszakai járatsűrítés keretében a nagykörúti 906-os busz az erős zsúfoltság enyhítésére pénteken és szombaton nem 7-8 percenként, hanem 6 percenként indul. Ugyancsak a zsúfoltság enyhítésére a Dél-Budáról a Rákóczi úton át Zuglóba tartó 907-es busz sűrűbben jár majd éjfél és egy óra között.

A VEKE tájékoztatása szerint január 12-től újabb járatok, például a 908, 914 és a 923 menetrendje is változik. Emellett januártól minden éjszakai járat három perccel később – minden egész órakor és fél órakor indul -, mivel ezek az időpontok könnyebben megjegyezhetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik