Belföld

Juhász Ferenc: három év türelmi időt kért Gyurcsány

Gyakorlatilag három év türelmi időt kért Gyurcsány Ferenc a szocialista párt parlamenti frakciójától a bizalmi szavazást megelőzően – derült ki az MSZP ügyvezető alelnökének szavaiból hétfőn a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

„Ha az európai parlamenti választáson nem voltunk sikeresek, akkor elküldhettek” – idézte Juhász Ferenc a kormányfőt, aki ezt az október 6-án tartott parlamenti bizalmi szavazást megelőzően közölte a szocialista frakció tagjaival.

Az alelnök szerint erről nem azért nem beszélnek, mert titkolni akarnák az elhangzottakat, „hanem egyszerűen az a helyzet, hogy nem érdemes, nincs értelme”. Hangsúlyozta, hogy a kormány politikája két év múlva megmérettetik.

Az Európai Parlament képviselőit legközelebb 2008-ban választják meg az Európai Unió tagállamaiban, így Magyarországon is.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, hogy a kormánypolitika tartalmát, stílusát és irányát ma Gyurcsány Ferenc szabja meg. „Ő, azt gondolom, nem csereszabatos” – fogalmazott.

„Önmagában nem a személycserék izgalmasak, hanem a politika tartalma és iránya”, ha ez nem változik, „gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen miniszteri háttérrel valósítja azt meg a miniszterelnök” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik