Belföld

Az MDF nem csatlakozik a Fidesz-chartához

"Úgy tűnik, Orbán Viktor a kijózanodás útjára lépett" - így értékelte Dávid Ibolya azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor mondott a Fidesz pénteki nagygyűlésén, az MDF elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy pártja nem csatlakozik a Kossuth téren meghirdetett chartához.

Orbán Viktor “mai beszédével megtette az első lépést, hiszen nyugalomra szólította fel a híveit, és nem tért az alkotmányellenes útra” – írta Dávid Ibolya az MTI-hez pénteken este eljuttatott közleményében.

Véleménye szerint a Fidesz elnöke azonban annyira még nem józanodott ki, hogy legyen bátorsága megtenni a második lépést is: vonuljon vissza az utcáról, küldje haza híveit az utcáról, ő maga pedig térjen vissza a Parlamentbe.

Dávid Ibolya közölte: Orbán Viktor továbbra is adós maradt azzal, hogy alternatívát, alternatív programot hirdessen a Gyurcsány-kormány programjával szemben, “a másik jobboldal csak aláírásokat tud gyűjteni, de programot adni nem mer”.

A pártelnök közölte, hogy az MDF nem csatlakozik a Kossuth téren meghirdetett chartához.

“A magyar ellenzéknek nem a baloldaltól elcsent Demokratikus Chartára, hanem alternatív programra van szüksége. Ezzel pedig csak az MDF, az új jobboldal pártja rendelkezik” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik