Belföld

Szavazategyenlőség miatt néhol újra kell voksolni

Szabolcs, Tolna és Zala megye néhány településén időközi szavazást kell kiírni, mert szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterjelöltek között.

Egy Tolna megyei településen, Bikácson eredménytelennek minősült a polgármester-választás, ugyanis szavazategyenlőség alakult ki az első helyen, ezért harminc napon belül időközi polgármester-választást kell tartani – mondta el a területi választási bizottság képviselője.


A jelöltek: a település jelenlegi polgármestere, Varga János (független) és Nyerges Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltje.


Függetlenek versenye


A Szabolcs megyei Nyírderzsen is időközi választás lesz, szintén szavazategyenlőséggel végződött a vasárnapi önkormányzati választás. A szavazás időpontját négy hónapon belülre tűzheti ki a helyi választási bizottság, amennyiben véglegessé válik a mostani, még nem hivatalos eredmény. A választáson Figula István és Kozma Zsolt – mindketten független jelöltek – 125-125 szavazatot kapott.


Versenyben a Fidesz


A Göcsejben található Csonkahegyháton szintén szavazategyenlőség miatt kell kiírni az időközi választást. A függetlenként indult nyolc jelölt közül Salamon Mária és az egyedüliként pártszínekben versengő Szuszics Lajos (Fidesz) egyaránt 61-61 szavazatot kapott. Az újbóli voksolásra leghamarabb december 17-én kerülhetne sor.


Korábbi közlés szerint más okból szintén időközi választást kell tartani a Zalaegerszeg melletti két településen, Boncodföldén és Hottón: egyik helyen sem tudtak megfelelő számú kislistás jelöltet állítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik