Belföld

MDF: Orbán és Gyurcsány egyaránt felelős

Magyarország bajban van, és az ország politikai válság felé sodródik. Az ország nyugalmáért Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc felel – áll az MDF hétfői közleményében.

A Dávid Ibolya által aláírt közlemény szerint a békétlenséget Gyurcsány Ferenc okozta, mert elítélendő módon hazudott a választóknak annak érdekében, hogy kormányra kerüljön. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy Orbán Viktor felelőtlenül utcára viszi az embereket, és tömegekkel zsarolja Gyurcsányt.

A békétlenségnek az MDF szerint azonnal véget kell vetni. Ehhez pedig a párt szerint az kell, hogy egyrészt az MSZP és az SZDSZ haladéktalanul vonja meg a bizalmat Gyurcsány Ferenctől, másrészt az, hogy Orbán Viktor haladéktalanul vonja vissza az embereket az utcáról és tegye egyértelművé, hogy a jövőben ilyen eszközt a képviseleti demokráciával szemben nem vesz igénybe. Le kell szögezni azt is, hogy a költségvetési egyensúly megteremtése az új miniszterelnök elsőrendű feladata és ebben minden parlamenti pártnak támogatnia kell.

Ma, az ország nyugalmáért két ember felelős: Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor. A következményekért minden felelősség őket illeti – zárul az MDF közleménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik