Belföld

Kuncze: az SZDSZ politikájának visszaigazolása Demszky győzelme

Az SZDSZ politikájának visszaigazolása Demszky Gábor győzelme - mondta a párt elnöke a Liberálisok Házában vasárnap éjszaka, miután a szavazatok alapján biztossá vált a főpolgármesteri poszt eredménye.

“Nagyon boldogok vagyunk, és nagy örömnek tartjuk, hogy Demszky Gábor főpolgármesterként a fővárosiak többségének bizalmából vezetheti a várost, mert ez a másik fajta visszaigazolása a szabad demokrata politikának” – fogalmazott Kuncze Gábor. Hangsúlyozta: nem szabad az ország jövőjét feláldozni rövid távú politikai célok érdekében, márpedig most ez volt a tét.

“Politikus az, aki rövid távú célokat követ, államférfi pedig az, aki a rövid távú politikai célok elé tudja helyezni az ország érdekeit” – jelentette ki, szavait taps fogadta. Mint mondta, az SZDSZ ennek a filozófiának a szellemében politizált. “Ennek szellemében mondom azt, hogy én mindenkitől elnézést kérek, akit mások akár félrevezettek, vagy aki azt gondolja, hogy mi félrevezettük, elnézést kérek tőlük” – mondta.

Kuncze Gábor kiemelte: nem lát ugyanakkor más utat az ország stabilizálása, a jövő megalapozása és gyermekeink, unokáink számára, egy sokkal több lehetőséget adó ország számára, mint következetesen végigcsinálni a kormányprogramot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik