Belföld

Hiller: támogatjuk Gyurcsányt

Az MSZP Országos Elnöksége azt javasolja a párt frakciójának, hogy a pénteki bizalmi szavazáson az Országgyűlésben támogassa Gyurcsány Ferencet - közölte újságírókkal Hiller István MSZP-elnök hétfő este. Gyurcsány Ferenc kormányfő egyhangú támogatásra számít a keddi frakcióülésen.

A pártelnök megfogalmazása szerint az elnökség azt javasolja a párt országgyűlési képviselőcsoportjának, hogy “teljes mellszélességgel támogassa Gyurcsány Ferencet” a bizalmi szavazás során. A politikus hozzátette, a frakció kedden hoz döntést erről, de mint megjegyezte, nincs kétsége afelől, hogy a koalíciós partnerek támogatni fogják a kormányfőt. Kérdésre válaszolva Hiller István közölte: az elnökség egyhangúlag támogatta a javaslatot, de arról nem volt szavazás.

Az MSZP elnöke Orbán Viktornak a nap folyamán tett kijelentésével kapcsolatosan azt mondta, zsarolásnak és ultimátumoknak nem engednek.

“A 2006-os választási év az országunkban vasárnap befejeződött. A politikának a parlamentben, a városi politikának a városházákon, a megyei politikának a megyeházákon, az országos politikának meg az ország házában van dolga” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Országos Elnökségéről távozóban újságíróknak azt mondta, arra számít, hogy a keddi frakcióülésen egyhangúlag támogatni fogják. Hozzátette: az érveit ismerik, azok nyilvánosak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik