Belföld

Borsodban hét parlamenti képviselő lett polgármester

Borsod-Abaúj-Zemplén megye tíz legnagyobb, tízezer lakos feletti városa közül hetet országgyűlési képviselő irányít a következő négy évben - ez derül ki a vasárnapi önkormányzati választás egyelőre még nem hivatalos eredményéből.

Hét országgyűlési képviselő lett ismét, vagy újonnan polgármester Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, négy a kormánypárti, három pedig az ellenzéki patkóban ül a parlamentben.

Miskolc és Szerencs régi-új polgármestere, Káli Sándor és Rónavölgyi Endréné az MSZP képviselője, miként Faragó Péter, Sajószentpéter és Koscsó Lajos, Tiszaújváros vasárnap megválasztott polgármestere is, ám ők korábban nem voltak vezetői településüknek.

A Fidesz országgyűlési képviselője, Hörcsik Richárd lett Sárospatak új polgármestere, Mezőkövesd és Edelény önkormányzatának élén pedig továbbra is Tállai András és Molnár Oszkár áll.

A Fidesz megyei elnöke, Ódor Ferenc országgyűlési képviselő az abaúji Encsen méretette meg magát, és bár vesztett, de nagy valószínűséggel ő lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat új elnöke.

Ezt a posztot 1998-2002 között már betöltötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik