Belföld

Tarlós kampányfőnöke: az nevet, aki a végén nevet

A Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt, Tarlós István kampányfőnöke, Pesty László szerint nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a közvélemény-kutatások eredményeiből.

A kampányfőnök így reagált vasárnap kora este az MTI-nek a Demszky Gábor győzelmét prognosztizáló közvélemény-kutatási adatokra. “Az nevet, aki a végén nevet” – mondta.

A részvételi adatokat kommentálva azt mondta: “Két tényező hatott, az egyik az elmúlt hetekben kirobbant, a miniszterelnököt övező botrány, amely főleg a baloldalon (….) kiábrándulást okozott. (…) Azok a sajnálatos, agresszív, brutális események, amelyek Budapest utcáin játszódtak le, felpaprikázták sokaknak a kedélyét (…). Ez valószínűleg növelte a részvételi arányt” – fogalmazott Pesty László azt követően, hogy az Országos Választási Iroda (OVI) 17 óra 30 perces adatai azt tanúsítják, hogy Budapesten mintegy 1,5 százalékkal többen szavaztak idén, mint négy éve. A kampányfőnök ugyanakkor úgy vélte, örvendetes, hogy az állampolgárok, ha csekély mértékben is, de többen mentek el szavazni, mint négy éve.

Tarlós István kampányközpontját a Köztársaság téren, néhány száz méterrel az MSZP-székháztól állította fel. A kora esti órákban még főként a sajtó képviselői érdeklődtek, a támogatók és szimpatizánsok várhatóan a későbbi órákban érkeznek. Fél nyolc körül még csak mintegy 20-30 támogató van Tarlós István sátrában.

Tarlós István érkezésére a késő esti órákban, várhatóan tíz óra körül lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik