Belföld

Szíjjártó: Köszönöm elnök úr!

Könnyen kiolvasható az önkormányzati választások végeredményéből az emberek véleménye – mondta el a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki megköszönte Sólyom László államfőnek állásfoglalását.

A fővárosban és a nem megyei jogú vidéki településeken a pártlistákat kell összesíteni, a megyei jogú városokban pedig az egyéni képviselőjelöltekre leadott szavazatokat, így összegezhető egyszerűen az önkormányzati választás végeredménye Szíjjártó Péter szerint. A Fidesz szerint az eredményekből kiolvasható, hogy az emberek „mit gondolnak a jelenlegi politikai helyzetről, a megszorító csomagról és a hazudozásokról” – mondta a politikus. Szíjjártó Péter egy táblázat segítségével bemutatta, hogy az előző szavazásokon melyik párt nyert.

A Fidesz kommunikációs vezetője remek hírnek tartja, hogy várhatóan a legnagyobb részvétel volt a rendszerváltás óta, ez azt bizonyítja, hogy az emberek bíznak a demokráciában. Az emberek azt szeretnék, hogy a politikai válságot a politikusok oldják meg – mondta Szííjártó Péter, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség kommunikációs vezetője.

Szíjjártó szerint az MSZP „levonult a pályáról”, amikor Hiller azt mondta, hogy csak Budapest számít. Meglehetősen furcsa volna, ha több mint 6 millió szavazópolgár akaratát figyelmen kívül hagynák – mondta az ellenzéki párt kommunikációs vezetője. A Fidesz szóvivője megköszönte a köztársasági elnöknek az iránymutatást. „Köszönjük a világos beszédet, a világos útmutatást, köszönjük elnök úr” – mondta az ellenzéki politikus a Polgárok Házában tartott sajtóértekezletén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik