Belföld

Munkáspárt: az MSZP elvesztette a választást

Thürmer Gyula elmondta: a pártelnökség értékelése szerint "a Magyar Szocialista Párt elveszítette ezt a választást".

“Ez egyértelműen jelzi azt, hogy az emberek jelentős része nem fogadja el a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikáját, nem fogadja el a népnyúzást, nem fogadja el az emberek megsarcolását, és más politikát akar; jelzi azt is, hogy nem fogadja el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök személyét, hiszen az elmúlt egy hét döntően az ő beszédének következtében robbant ki” – mondta.

A pártelnök bejelentette, felszólítják az MSZP-t, hogy oldja meg a kialakult politikai válságot, megjegyezve, “a rend és a nyugalom fenntartása úgy az MSZP, mint a Fidesz kezében van”, ezért mindkét pártot felszólítják, hogy “tegyenek meg mindent az általuk ellenőrzött politikai tényezők kontrollálása érdekében”.

Választási szereplésükről szólva megemlítette, főpolgármester-jelöltjük több szavazatot kapott, mint a posztért négy éve indított politikusuk, akárcsak azt, hogy a párt “az áprilisi választási kudarc után nem omlott össze, nem esett össze”, hanem “a talpra állása megkezdődött”.

Szavai szerint “az új erős, hatékony” párt megteremtése új lendületet kap majd novemberre tervezett kongresszusukon. A Munkáspárt Baross utcai székházában fél tucat újságíró és maroknyi szimpatizáns követte figyelemmel televízión és interneten keresztül a választási este eseményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik