Belföld

Fodor: az SZDSZ vesztett vidéken

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szomorúnak nevezte, hogy vidéken vereséget szenvedett a liberális párt. Ezt vasárnap, a Liberálisok Házában nyilatkozta az MTI-nek a liberális politikus.

Szomorú, hogy nagyon sok vidéki városban az ellenzék jelöltjei vezetnek – mondta a szabad demokrata képviselő, majd hozzátette: vidéken vereséget szenvedett a liberális párt, hiszen a megyei közgyűlésekben ellenzéki többség alakul ki.

Mint kiemelte, annak, hogy több emblematikus SZDSZ-es polgármester vesztésre áll vidéken az az oka, hogy a kormány nem várta meg az önkormányzati választásokat, és nagyon helyesen belevágott a reformokba, és ez általában nem szokott népszerű lenni.

Örömét fejezte ki azonban, hogy Demszky Gábor nyerésre áll a főpolgármesteri posztért. Ez egy nagyon nagy siker mind a koalíciónak, mind az SZDSZ-nek, ugyanis véleménye szerint ennek a győzelemnek van a legnagyobb “szimbolikus ereje” az SZDSZ számára.

A köztársasági elnök beszédéről közölte, hogy azt a liberális pártnak még értékelnie kell, “mindenesetre az államfő szuverén résztvevője a magyar politikai életnek”. Hozzátette: az államfő a véleményét egy olyan pillanatban fogalmazta meg, amikor nem lehetett őt azzal vádolni, hogy bármilyen módon befolyásolni akarja a választási eredményt, vagy akár a választási eredmény értékelését.

Mint mondta, “A köztársasági elnök is abba az irányba tesz lépéseket, hogy konszolidáljuk a politikai helyzetet ma Magyarországon”. Fodor Gábor szerint az önkormányzati választások után le kell ülnie az SZDSZ-nek, és elemeznie kell mind a választási végeredményt, mint a köztársasági elnök beszédét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik