Belföld

Újra felbontják a Fő utcát Budapesten

Hétfőn ismét felbontják az I. kerületi Fő utca útburkolatát Budapesten - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

Csordás Mihály, a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályvezetője elmondta: azért bontják fel néhány hónapon belül másodszor is ezt az útszakaszt, mert az elöregedett közművezetékek cseréje után közvetlenül nem lehetett felújítani az utat. Szükség volt ugyanis erre az útszakaszra: a 2-es metró felújítása alatt itt közlekedtek a metrópótló autóbuszok.

Ezután pedig a városvezetés úgy döntött, hogy a másfél hónapra tervezett útfelújítást az önkormányzati választások után kezdik el – jegyezte meg. A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint hétfőtől felújítják a XIV. kerületi Csömöri út Nagy Lajos király útja és a Körvasút sor közötti szakaszát is, és a tervek szerint várhatóan október 30-án adják át ismét a forgalomnak.

Új aszfaltburkolatot kap a XIX. kerületi Ady Endre útnak a Gubacsi híd és a Duna utca közötti része is, itt a munkálatok hétfőtől október végéig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik