Belföld

Meghalt a kórházban a kispesti bankrabló

Meghalt az a férfi, aki egy társával fegyveresen rabolt ki Budapesten egy XIX. kerületi bankfiókot szerda délután.

Az MTI szerda esti értesülése szerint az a rabló halt meg egy budapesti kórházban, akit a biztonsági őr sebesített meg a pénzintézetben, a másikra a rendőrök lőttek rá üldözés közben, őt szerdán este operációra készítették elő. A bankfiókban szerdán délután ügyfelek is tartózkodtak, amikor a két fegyveres berontott a Kossuth téren lévő épületébe, és a pénz átadását követelte – mondta el a rablás részleteiről Schőn Péter.

Hozzátette: a felszólítást követően a bank biztonsági őre az egyik támadót mellkason lőtte, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, a másik rabló pedig az egyik, női alkalmazottat túszul ejtve előbb gyalogosan, majd gépkocsiba szállva elmenekült.
A közben riasztott rendőrök a rablót a banktól a Kőbánya-Kispest metrómegálló felüljárójáig üldözték. A gépkocsira több célzott lövést is leadtak, aminek következtében a tettest több találat is érte, s megsérült.

Maros Erik, aki ügyfélként a rablás ideje alatt a bankban volt, szerdán délután telefonon az MTI-nek elmondta: két férfi lépett be a pénzintézetbe, az egyiknél fegyver volt. Az egyik alkalmazottól pénzt követeltek, majd amikor meghallották, hogy a bank bejáratához érkeztek a rendőrök, kifelé indultak.

A bankban legalább kilenc ügyfél volt, őket a rablók felszólították, hogy álljanak a falhoz, de amikor a lövések eldördültek, a bankban tartózkodók lefeküdtek a földre – mondta el az MTI-nek a szemtanú.

A BRFK szóvivője az MTI-nek azt is elmondta, hogy a pénzintézetben túszul ejtett alkalmazott nem sérült meg, a sérült rablókat a mentők kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik