Belföld

Polgári pert is indít az MTV

Polgári pert is indít a múlt hétfői székházostrom során rombolók, fosztogatók ellen a Magyar Televízió (MTV) – értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból kedden az MTI.

„A büntetőeljárás folyamatában polgári jogi igényt is érvényesítünk” – kommentálta a hírt Holub Katalin. A szóvivő múlt pénteken jelentette be, hogy csaknem 232 millió forint az ostrom során keletkezett károk pótlási értéke. Hétfőn úgy nyilatkozott: e hét második felében adhat érdemi tájékoztatást az MTV arról, mekkora kár keletkezett a Szabadság téri székház múlt hétfői ostromakor.

Az épületben, berendezésében, felszerelésében keletkezett kár mellett az egy héttel ezelőtti támadás során 38 kazetta tűnt el, és körülbelül ennyi sérült meg, ráadásul egy olyan raktárukat érte az ostrom, ahol adáskész kazettákat őriznek – közölte a szóvivő. „Annak a felmérése most folyik, hogy van-e köztük pótolhatatlan érték” – nyilatkozta kedden Holub Katalin, hozzátéve, az archívum tárolási rendje szerint a kazetták döntő többségéről másolatok készülnek, amelyekről reprodukálható az eredeti felvétel.

Azzal kapcsolatban, hogy érkezett-e már válasz az Országgyűlés elnökétől az MTV kuratóriumi elnökségének anyagi segítségkérésére, Holub Katalin úgy tájékoztatott: „ígéretet kaptunk a segítségre. De ennek a konkrét formáját még nem ismerjük.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik