Belföld

Nyugalom a Kossuth téren

Nyugalom van vasárnap reggel a Kossuth téren, mintegy 70-100 ember tartózkodik a Parlament előtt. Szombaton több ezer adag ételt osztottak a tüntetőknek és a rendőröknek.

Vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth téren több száz fős tömeg csoportokba verődve beszélgetett, a transzparenseket nézegette. Sokan álltak a tüntetés díszletéül szolgáló Gyurcsány-koporsó és a tér közepén felállított kórházi bútorok körül. A tömeg csendes volt, még nem kezdődtek el a beszédek, sokan a fűben üldögéltek, vagy sorban álltak a szendvicses sátor előtt. A verőcei gulyáságyú mellett asszonyok hámozták a krumplit és a hagymát, egy férfi pedig a húst szeletelte, készült a birkapörkölt.


Több sátor áll a téren, ingyen teát osztanak a jelenlévőknek. Egy résztvevő az MTI munkatársának elmondta, hogy szombat este Vásárosnaményból birkahúst, krumplit, almát hoztak a gazdák, amiből ma ebédet főznek a résztvevőknek.

Szombaton 1500 adag paprikáskrumplit osztottak ki, valamint 400 kilogramm kenyérből adtak zsíroskenyeret hagymával az embereknek. Ezt Budapest környéki pékek ajánlották fel. Budapesti és Budapest környéki vendéglősök kávét, teát, vizet, evőeszközöket küldenek a résztvevőknek. Szombaton 24 rendőrnek adtak vacsorát, a kivezényelt osztag parancsnokának beleegyezésével.

A Parlament előtt továbbra is rendőrök állnak. Többen a téren alszanak hálózsákban vagy anélkül. A teret kitakarították maguk a tüntetők, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik