Belföld

A főváros jogsegélyt ad a tüntetés károsultjainak

A Fővárosi Önkormányzat jogsegélyszolgálata segít a zavargások károsultjainak, a sértetteket segítő szolgálathoz bárki fordulhat, akinek vagyoni vagy más típusú kára merült fel az elmúlt napok zavargásai miatt.

A jogsegélyszolgálat a főváros V. kerületében, a Bárczy István utca 1-3. szám alatt várja a károsultakat, akiknek előzetesen telefonos egyeztetést ajánlanak.

Demszky Gábor közölte: a Fővárosi Önkormányzat kártérítési pert indít minden vandál ellen, akiről bebizonyosodik, hogy fővárosi közvagyont rongált. Azoknak, akik feldúlják a fővárosi tulajdonú parkokat, felszedik az utcaköveket, tudniuk kell, hogy a megfelelő mértékű elzárás mellett, meg kell téríteniük az okozott kárt is.

Leszögezte: a törvény teljes szigorával kell eljárni a Budapestet pusztító vandál szélsőségesek ellen. Erre, a büntetőjog eszközei mellett, a polgári jog is lehetőséget teremt.

A büntetőeljárásban kirótt büntetés szükséges, de nem elegendő szankció. Ezért arra bíztat minden károsultat, közületet és magánszemélyt egyaránt, hogy polgári jogi úton is szerezzen érvényt igazának, hogy az elkövetők ténylegesen megfizessenek az általuk okozott pusztításért – írta a főpolgármester közleményében, hozzátéve: helyesli, hogy minden szabálysértő, még a viszonylag kisebb súlyú cselekményt elkövetők is, megkapják büntetésüket, és ezzel érvényesül a zéró tolerancia elve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik