Belföld

Lendvai: a Fidesz rendelje haza híveit

Most az ország nyugalma a tét, nincs semmi, ami menlevelet adhatna középületek ostromára, rendőrök megtámadására, autók felgyújtására - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője keddre virradóra.

Most minden politikai pártnak az a dolga, hogy rendelje haza, ha vannak törvényszegő szimpatizánsai – közölte a szocialista frakcióvezető. Hozzátette: méltatlan, ha a Fidesz ehelyett szolidaritását fejezi ki azokkal a tüntetőkkel, akik éppen ezekben a pillanatokban hadszíntérré változtatják az utcát.

Úgy fogalmazott: “Arra kérjük őket, hogy szólítsák fel a polgári körök tagjait, az önkormányzati választásokon szövetségesükké szegődött szélsőjobboldali pártok és mozgalmak támogatóit, hogy tartsák tiszteletben a nyugalmat és a törvényességet”. Gondoskodjanak róla – fűzte hozzá a frakcióvezető -, hogy többé egyetlen fideszes parlamenti képviselő se szólítsa fel forradalomra az embereket, mint ahogy néhány órával ezelőtt Wittner Mária, a Fidesz-frakció tagja tette. Parlamenti képviselőként ne az utcán, hanem az Országgyűlésben politizáljanak és bejelentésükkel ellentétben vegyenek részt a mai vitanapon – nyilatkozott a távirati irodának Lendvai Ildikó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik