Belföld

Gyurcsány: maradni kell

A kormányfő a Magyar Televíziónak adott interjújában kifejtette: nem ő szivárogtatott, a tüntetések és az esetleges választási kudarc ellenére sem mondanak le. Csak így lehetséges ugyanis a reformok végig vitele.

A miniszterelnök az interjúban elmondta, hétfőről keddre virradó éjszaka nem aludt, állandó kapcsolatban volt az országos rendőrfőkapitány-helyettessel. Hozzátette: két döntést hoztak. Egyrészt, hogy nem lehet fegyvert használni, másfelől, hogy meg kell védeni az MTV székházát. A továbbiakról elmondta, a rendőrség minden előkészületet megtett.

Gyurcsány Ferenc a nyilvánosságra került hangfelvételről kifejtette, elismeri, hogy ő maga is részese annak a politikai elitnek, amely az országot féligazságokkal traktálta. A műsorvezető azon teóriájára, amely szerint az MSZP maga szivárogtatta ki a felvételt, a miniszterelnök egy másik elmélettel állt elő: a Fidesz az öszödi ülést követően megkapta a beszédet, ám ennek nyilvánosságra hozatalával kivárt.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolkodnak-e azon, hogy változtatnak az intézkedéscsomagon, enyhítik-e azt, kijelentette: semmilyen körülmények között nem változtatnak rajta. Magyarországnak erre van szüksége – mondta. “Nekem ez a politikám” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: amíg a kormánypártok támogatják, megküzd érte. Véleménye szerint ugyanis a tét annak belátása, hogy változás kell. Ehhez az emberek és a média segítségét kérte, hogy az emberek megértsék, miért van szükség az intézkedésekre. Hozzátette: most nem a népszerűség a legfontosabb, reményei szerint 3-4 év alatt pedig belátják majd az emberek, hogy szükség volt a megszorításokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik