Belföld

Gyurcsány eltökéltebb, mint valaha

A kormányfő erős, egyértelmű és tudatos támogatást érez a koalíciós partnerétől, nem mond le, és még soha nem volt ilyen biztos abban, hogy „ezt az utat kell járnom”.

Gyurcsány Ferenc nemzetközi sajtótájékoztatón közölte: a kormány minden támogatást megad a rendőrségnek ahhoz, hogy a törvények betartása mellett fenntarthassa a rendet. Emellett a tegnap estinél sokkal határozottabb fellépést vár a rendvédelmi szervtől. Azokra a hangokra utalva, amelyek az MTV székház elleni ostromot az 1956-os forradalomhoz hasonlítják kijelentette, hogy ’56 nem játékszer, „ez nem ’56, ez nem forradalom, ez megcsalás”.

„Soha nem voltam biztosabb abban, hogy ezt az utat kell járnom”- fogalmazott a miniszterelnök, aki a koalíciós partner erős, egyértelmű és tudatos támogatását érzi a háta mögött. Ismét kijelentette, hogy nem mond le, és a Gyurcsány-csomagra utalva hozzátette: „nekem csak ez az egy politikám van”, nincs B-terv.

Mint mondta, örül annak, hogy a parlament elfogadta az erőszak elleni ötpárti nyilatkozatot. Sajnálatát fejezte ki azonban, „hogy az ellenzék elutasította, hogy nyílt politikai vitában vitassuk meg az elmúlt napok eseményeit”. Egyben felszólította a magyar politikai élet meghatározó személyiségeit, hogy határozottan foglaljanak állást az utóbbi napok eseményeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik