Belföld

Létezik-e a Magyar Rádió választási kódexe?

Nem tiltott le a Magyar Rádió egyetlen zenészt sem a kampány idejére, csak a választási kódexét hajtja végre, hangzott korábban a MR hivatalos közleménye. A Népszabadság kísérletet tett a szabálygyűjtemény megszerzésére, ám sikertelenül.

A Népszabadság a Magyar Rádió választási kódexének a nyomába eredt, melynek létezésére Koltay Gergely, a Kossuth rádió zenei vezetőjének nyilatkozata is utalt. Az újság azonban ellenmondásokba ütközött, ugyanis sem a Magyar Rádió online szerkesztősége, sem a jogi osztálya nem tud ennek létezéséről.

Az adó-főszerkesztői titkárság ugyan elmondta, hogy választási kódex nincs, azonban nem engedélyezte a lapnak a belső rendelkezésekbe való betekintést. A Népszabadság a Magyar Rádió Közalapítvány honlapján választási kódex híján csupán a XIX., A munkatársakra vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok című, politikai összeférhetetlenség alcímű rész 1.3. passzusára bukkant, melynek értelmében azok a munkatársak, akik valamely párt vagy szervezet nevében, érdekében közszereplést vállalnak, hírekben és időszerű politikai tájékoztató műsorszámokban műsorkészítőként nem dolgozhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik