Belföld

A BKV nyilvánossá tenné a Combino-szerződést

A BKV Zrt. levélben fordult a Siemens Zrt.-hez, hogy a Combino villamosok szállítási szerződése nyilvánosságra hozható legyen - tájékoztatta a közlekedési társaság kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írják: kedvező válasz esetén betekintési lehetőséget fognak biztosítani az érdeklődőknek. Demszky Gábor főpolgármester szombaton jelentette be: amennyiben valamelyik Combino a következő időszakban akárcsak öt percre is meghibásodik, visszaküldik a Siemensnek. A főpolgármester elmondta, hogy a Városháza kész jogi lépéseket is megfontolni a villamosok meghibásodása miatt. Hangsúlyozta, hogy a Combinókat vissza kell vonni, ha a körúti forgalmat nem lehet velük zavartalanul lebonyolítani.

Farkas Szilvia, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek akkor elmondta: a Combino villamosok műszaki állapota és “rendelkezésre állása” megfelel a szerződésben meghatározott feltételeknek. Különleges javítási intézkedés jelenleg nem indokolt.

Demszky Gábor főpolgármester hétfőn arra kérte Garadnai Andrást, a BKV Zrt. elnökét, hogy foglaljon állást a Combino villamosok meghibásodásáról, arról, hogy fenntartható-e a Siemens-szel kötött szerződés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik