Belföld

Demszky támogatást kért a szavazóktól

A főpolgármester az önkormányzati választáson a kormánypártok jelöltjeinek támogatását kérte azoktól, akik megjelentek a Szabad Vasárnap elnevezésű fővárosi szabad demokrata rendezvényen vasárnap délután.

Az egynapos családi rendezvényen a XI. kerületi Bikás park a liberális párt logójával ellátott napernyőktől kéklett. A megjelent néhány száz érdeklő megismerkedhetett a kerületi jelöltekkel, megvendégelték őket gulyáslevessel, a gyerekek a “vár”-ban ugrálhattak, a felnőttek többek közt a Sziget Színház operett- és musicalműsorát tekinthették meg, amelyben Marica grófnőként fellépet Demszky Gábor felesége is.

A színpadon Hajós Andrással és Kuncze Gáborral folytatott beszélgetésben a főpolgármester külön kérte a jelenlévőket, hogy szavazzanak Molnár Gyula szocialista politikusra, a kerület közös polgármesterjelöltjére, támogassák az SZDSZ-t, és a főpolgármesteri posztért voksaikat adják őrá. Szavai szerint többek között azért, hogy a Gyurcsány-kormánnyal együtt felvirágoztassák Budapestet.

Demszky Gábor elmondta: arra büszke, amit építenek, és felsorolta egyebek mellett a Bartók Béla út és a balatoni út felújítását, valamint a négyes metró állomásainak megkezdését. Mint mondta, ez utóbbi sokak számára kényelmetlenséget okoz, de az áldozatvállalás később megtérül, hiszen így korszerűbb lesz a közlekedés, és a környék lakásai is felértékelődnek. Kitért arra, hogy mindezt el lehetett volna október másodikán is kezdeni, de “az egy nagy hazugság lett volna”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik