Belföld

Az SZDSZ Baranyában erősítene

Az SZDSZ a szükséges ajánlószelvények többszörösének leadását követően befejezte az egyéni jelölt- és listaállítást Baranyában, ahol vezetői a párt erősödését várják az önkormányzati választásoktól - közölte a szervezet megyei elnöke pénteken Pellérden, sajtótájékoztatón.

Öt százalék feletti támogatottságra számítunk és a jelenlegi kettő helyett négy mandátumot szeretnénk a megyei közgyűlésben, valamint bízunk abban, hogy képviselő- és polgármesterjelöltjeink is jól szerepelnek majd – tette hozzá Wekler Ferenc.

Szavai szerint erre azért is van reális esély, mert a listájukon szereplő személyek, valamint polgármester- és képviselőjelöltjeik az elmúlt időszakban mindannyian bizonyítottak saját településükön és alkalmasak rá, hogy pályára állítsák az ország többi megyéjétől leszakadó Baranyát.

Példaként hozta fel, hogy a szabad demokraták vezette Pellérden, Kozármislenyben, Görcsönyben és Mecseknádasdon az elmúlt négy évben összesen mintegy ötmilliárd forint értékű önkormányzati fejlesztés valósult meg, vagyis hasonló összeget fordítottak erre a célra, mint Pécs. Wekler Ferenc beszámolt arról, hogy az SZDSZ Pécsett, Komlón és Siklóson önállóan indul, míg Mohácson és Szigetváron együttműködik a szocialistákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik