Belföld

A Centrum nem lép vissza Szegeden

A Centrum nem lép vissza egyik párt jelöltjének javára sem; a szervezet Szegeden és Makón városi-, illetve megyei listát is állított - jelentette be a Centrum Csongrád megyei elnöke pénteken, Szegeden.

Pászti Ágnes elmondta: a párt szegedi szervezete 20 képviselőjelölt indításához elegendő ajánlószelvényt gyűjtött be, amelynek egy részét már elfogadták; mivel a választási bizottság pénteken délután egy órakor ül össze, a többi jelölt esetében hivatalos visszajelzés még nem érkezett.

A képviselőjelölt-állításnál alapvető szempont volt, hogy a jelölt az adott választókörzetben éljen és jól ismerje a térség adottságait, problémáit; a listán részben a párt tagjai, részben függetlenekből álló, de Centrum-támogatással induló emberek szerepelnek.

A jelöltek között kis- és középvállalkozók, kétkezi munkások, valamint a tudományos és a szellemi élet képviselői is szerepelnek – tájékoztatott.

Pál Mihály, a Centrum Szegedi Szervezetének alelnöke az önkormányzati választásokkal kapcsolatban kifejtette: a várost vezető MSZP-SZDSZ-Centrum-MSZDP-koalíció felbomlott, mert Botka László polgármester kizárólag az SZDSZ-szel akarja a várost irányítani a 2006. október 1-én újjáalakuló önkormányzati testületben. Döntését már az országgyűlési választásokat követő napokban bejelentette.

“Akkor még nem kalkulálta be az MSZP azóta bekövetkezett óriási népszerűség-csökkenését. Akkor, a győzelem mámorában úgy érezte, hogy a kisebb pártok, mint szövetségesek, már nem szükségesek az önkormányzati választásra. Ilyen hibába már több pártvezető is esett az elmúlt időszakban” – fűzte hozzá.

Közölte: az elmúlt négy évben a város fejlesztésében elért sikerekhez a Centrum, mint koalíciós partner is hozzájárult, ezért “nem kellene kisajátítani az MSZP-nek és az SZDSZ-nek a közös sikert”, amelyet a Centrum és a szociáldemokraták öt képviselőjének szavazatai nélkül nem tudtak volna elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik