Belföld

Tarlós nélkül kezdte Budapest-kampányát a Fidesz

A nulla kilométerkőnél narancssága Smart autók mellett Fónagy János, a Fidesz fővárosi listájának második politikusa elindította a legnagyobb ellenzéki párt budapesti kampányát. A fideszes politikus természetesnek veszi, hogy a pártja által támogatott Tarlós István saját kampányt folytat.

Ha Budapest saját történelméhez viszonyítjuk, hogy a város mit tudott elérni az elmúlt 16 évben, akkor azt kell mondanunk, hogy Budapest “nullára írta magát” – indokolta a kampánynyitó helyszínét újságíróknak Fónagy János, a Fidesz fővárosi listájának második embere. Úgy vélte: Budapest nem csak pénzügyileg, de műszakilag és morálisan is leírta önmagát, és 16 év alatt jutott el ide a város.

Rosszabb Budapest, mint 1990-ben

Pesti Imre, a Fidesz budapesti kampányának vezetője Fónagy Jánoshoz hasonlóan arról beszélt, hogy szimbolikus a nulla kilométerkő, hiszen 1990-ben Budapest a nulláról indult, s most úgy tűnik, hogy még a nullától is hátrébb áll.

Fónagy János a hat narancssárgára festett, Jó reggelt, Budapest! feliratú Fidesz-logós, kétszemélyes Smart kampányautót útjára indítva úgy fogalmazott: reméli, ezek a vidám kisautók felhívják az emberek figyelmét arra, hogy változás kell a főváros életében.

A kampányautók kettesével, hármasával mintegy mobil plakátként járják majd a fővárost az önkormányzati választásokig hátralévő egy hónapban.

Kevés a pénz

Fónagy János arra a kérdésre, hogy milyen elemek lesznek még a Fidesz fővárosi kampányában, azt mondta: “nem titok, kevés a pénz”, és ami pénz van, azt sem elsősorban kizárólag plakátokra és kampányelemekre kell költeni. A Fidesznek már bebizonyosodott, hogy csak plakátokkal nem lehet választást nyerni – tette hozzá a politikus, aki szerint Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetében, egy anyagi gondokkal küszködő fővárosban egyébként “sem szül jó vért”, ha egy párt önmaga dicsőítésére a minimálisan szükségesnél többet költ.

Fónagy János, a Fidesz több budapesti polgármester-jelöltjének jelenlétében tartott kampánynyitón hangsúlyozta: fontos a négyes és az ötös metró, de szükség van a felszíni közlekedés és az elővárosi vasút fejlesztésére is. A tömegközlekedés nem kormányzati kegy, hanem az állam alapszolgáltatásai közül az egyik – tette hozzá.

Tarlós nélkül

Arra a kérdésre, hogy Tarlós István, a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt miért nincs jelen a kampánynyitón, Fónagy János azt mondta: nem tudja ennek az okát, de a maga részéről természetesnek veszi, hogy Tarlós István saját kampányt folytat.

A Fidesz a Jó reggelt, Budapest! kampány szórólapjain, Demszky Gábor jelenlegi SZDSZ-es főpolgármester tevékenységét bírálva, azt ígéri a választóknak, hogy megépíti a négyes metrót, és bővíti a kerékpárút-hálózatot, rendet teremt, fellép a rongálókkal szemben, növeli a zöldterületeket, valamint komfortosabbá és olcsóbban fenntarthatóvá teszi a lakótelepeket, visszavásárolja a közműveket, illetve Budapestet a gyógy- és konferenciaturizmus központjává és az európai fiatalok találkozóhelyévé teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik