Belföld

Tarlós nem vette be Demszky bástyáit

Demszky Gábor továbbra is magabiztosan vezet Tarlós István előtt, Katona Kálmán támogatottsága némileg növekedett – derül ki a héten készült, a Népszabadságban megjelent Medián-felmérésből.

Az ezer budapesti megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint a főpolgármester-jelöltek ismertsége jelentősen növekedett. Demszky mellett már Tarlós Istváné is jelentősen javult, 57-ről 72 százalékra nőtt, Katona Kálmáné pedig 26-ről 54 százalékra.

Egy hónappal az önkormányzati választás előtt 54 százalékuk mondta azt, hogy biztosan elmenne szavazni. A két legnépszerűbb jelöltre voksolók aránya számottevően nem változott az elmúlt hónapban. A biztos szavazók körében Demszky 51 százalékot, Tarlós pedig 39-et ért el. Katona támogatottsága viszont a teljes népességben 4-ről 7 százalékra nőtt.

Úgy tűnik, hogy Tarlós inkább számíthat a Fidesz-szavazók aktivitására, mint a kormánypártiak átszavazására. A kormányoldali jelölt – az országos népszerűségvesztés ellenére – csak néhány százalékot veszített az országgyűlési választáson elért eredményből, így Demszky továbbra is több mint tíz százalékkal előzi meg riválisát a választani tudó „biztos” szavazók körében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik