Belföld

Demszky-pótló járat indult

Demszky-pótló járatot indított a Budapest Társaság szerdán a Vígszínháztól a Blaha Lujza térig, a megállókban várospolitikai kérdésekről tartottak fórumot a szervezők.

Az utasok, köztük a Budapest Társaság jelöltjei, a megállókban és megállóhelyeken időszerű várospolitikai kérdésekről tartanak rögtönzött fórumot, amelyen felhívják a figyelmet Budapest vezetésének hibáira.


Lányi András, a Budapest Társaság és az Élőlánc Magyarországért politikai párt elnökségi tagja elmondta: a Demszky-pótló járattal nem Demszky Gábor főpolgármester megbuktatását akarják elérni, a céljuk az, hogy magát a rendszert buktassák meg – hangsúlyozta. A Budapest Társaság képviseletet szeretne szerezni a kerületi és a fővárosi önkormányzati testületekben az őszi önkormányzati választáson. 50-60 képviselőjelöltjük van Budapesten, főpolgármester-jelöltjük nincs, de a meglévő jelöltek egyikét sem támogatják.

A társaság a felszíni tömegközlekedést fejleszteni, a gépkocsiforgalmat pedig mérsékelni szeretné, vissza kívánják adni a gyalogosoknak a járdákat, valamint a köztereket, amelyeket ma tönkretesz az áthaladó forgalom és az üzleti szellem. Céljuk továbbá a fák, a zöldterületek maradékának megvédése „a város tüdejét fojtogató ingatlanspekulációtól”. A városrehabilitáció jegyében arra törekednek, hogy megakadályozzák a történelmi értékeket elpusztító bontásokat, a városszövetet romboló beépítéseket.

Weszelovszky Zoltán, a Budapest Társaság elnöke elmondta: a társaság 1992-ben alakult, elnökségi tagjai közé tartozik a többi között: Demján Sándor üzletember, Lányi András szociológus, Jókai Anna író, Tringer László egyetemi tanár. Emlékeztetett arra, hogy 2006 tavaszán a Budapest Társaság és az Élőlánc közéleti mozgalom választási szövetséget hozott létre, az őszi önkormányzati választásokon kizárólag civil jelöltekkel indulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik