Belföld

Az öngondoskodást hangsúlyozza az SZDSZ

Rajtad múlik! címmel tájékoztató sorozatot indít az SZDSZ, amelyben a párt az öngondoskodást hangsúlyozza főként a liberálisok számára kiemelt, a koalíciós szerepvállalás értelmét jelentő területeken – közölte Kuncze.

A sorozatban arra hívjuk fel a figyelmet, hogy „csak mi, tízmilliónyian, együtt vagyunk képesek különböző területeken jelentős változtatásokat végrehajtani” – fogalmazott a pártelnök. Az állampolgárokat felnőttként kell kezelni, akik a saját ügyeikben képesek maguk dönteni, és a mai politikában a liberálisok képviselik leghatározottabban, hogy az állam ne akarja megoldania az emberek problémáit azokon a területeken, ahol arra ők maguk is képesek – hangsúlyozta.

Véleménye szerint bántó, hogy napjainkban több politikai párt is az elmúlt rendszer eszközeivel igyekszik élni, akár ugyanazokkal a jelszavakkal, programokkal, sőt időnként ugyanazokkal az arcokkal. A mindenható államot hangsúlyozzák, kiskorúsítanák az állampolgárokat, és arctalan tömeggé szeretnék formálni a szavazóikat, akik aláírnak, aztán felvonulnak cél és eredmény nélkül – mondta.

Kuncze Gábor a sorozat témái közül kiemelte az egészségügy, a gazdaság, az emberi szabadságjogok kérdésköreit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik