Belföld

Herényi frakcióvezető marad

Herényi Károlynak nem áll szándékában lemondani a frakcióvezetésről egy önkormányzati tisztség javára – ezt a köztelevízió szerdai Nap-kelte című műsorában maga az MDF frakcióvezetője mondta.

Herányi Károly független jelöltként indul Balatonföldvár polgármesteri posztjáért az őszi választáson. Arra a kérdésre, nem érzi-e úgy, hogy az egyidejű frakcióvezetés és polgármesterség helyett jobban tudná energiáit az önkormányzati politikában hasznosítani, az MDF-s politikus úgy fogalmazott: „Nem olyan óriási energiát igénylő dolog ez, inkább szervezőképesség kérdése, hogy az ember ezt a kettőt össze tudja egyeztetni. Nekem nem áll szándékomban az egyik tisztségemről lemondani a másik javára”.

A frakcióvezető elmondta: bőven van energiája arra, hogy önkormányzati feladatot vállaljon, és emellett ellássa az országgyűlési feladatát, akár a frakcióvezetőit is.

Herényi Károly még pénteken „értelmetlennek” nevezte azokat a sajtóban megjelent felvetéseket, miszerint összefüggés lenne függetlenként való indulása és aközött, hogy Dávid Ibolya pártelnök a jövőben átveheti tőle a parlamenti képviselőcsoport vezetését. A pártelnök akkor ugyanis az esetleges frakcióvezető-váltással kapcsolatban azt mondta: ez a kérdés nyitva van, jelenleg azonban nem aktuális.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik