Belföld

Demszky a keblére ölelné a határon túliakat

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor főpolgármester, aki az augusztus 20-i ünnepen hangsúlyozta: Budapest az egész nemzet fővárosa.

Demszky Gábor szerint sokan, köztük politikusok is, egyáltalán nem örülnek a külföldieknek. „Még akkor sem, ha ők nagyobb részt határon túli magyarok. Ők azok a politikusok, akik Erdélyben magyar testvéreinknek, Budapesten pedig olcsó román munkásoknak nevezik ugyanazokat a magyar embereket” – jelentette ki a Városháza Parkban, a Liberálisok házánál rendezett ünnepségen.

„Augusztus 20-án arra bíztatom tehát a határon túli magyar fiatalokat, hogy jöjjenek minél többen át, dolgozzanak itt, vállalkozzanak Budapesten. Hozzák a feleségüket, a férjüket, a családjukat” – hangoztatta a főpolgármester, majd hozzáfűzte: “Budapesten minden egyes nap háromezer négyzetméternyi lakás épül átlagosan, rájuk várnak ezek a lakások, többek között”.

Demszky Gábor szerint a kettős állampolgárságról szóló vita, hazug vita. „Nekünk az az érdekünk, hogy aki ide jön, itt dolgozik, itt fizet adót, az kapjon magyar állampolgárságot minél előbb” – mondta. Hangsúlyozta: Budapest ma is az egész magyar nemzet fővárosa. Ahhoz, hogy elkerülhető legyen a főváros elöregedése, újra szélesre kell tárni Budapest kapuit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik