Belföld

Háromra nőtt a szocialista jelöltek száma Salgótarjánban

Puszta Béla polgármester múlt hét hétfői sajtótájékoztatója után szerdán újabb MSZP-s városvezető jelentette be, hogy kilép a pártból és függetlenként indul polgármesternek.

Kovácsné Czene Csilla jelenlegi alpolgármester választotta ezt a megoldást, ami egyben azt is jelenti, hogy három, magát baloldalinak valló politikus közül választhatnak a szavazók október elsején: Puszta Béla mellett az MSZP hivatalos jelöltje Dóra Ottó. Mellettük jelöltet állít a Szabad Demokraták Szövetsége, a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-KDNP is.

A politikusnő döntése azért is meglepő, mert a salgótarjáni MSZP frakció és Puszta Béla polgármester között éppen akkor romlott meg a viszony, mikor a városvezető megfosztotta jogköreitől az alpolgármestert.

A jelenlegi alpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta: továbbra is számít a baloldali érzületű emberekre, hiszen felfogása, értékrendje nem változott. “A 2006-os esztendő komoly dilemmát jelentett számomra. El kellett döntenem, hogy közel tíz esztendőnyi önkormányzati munka után folytatom e amit hittel elkezdtem. Végül a szakmai tevékenység és közéleti szerepvállalás motivált” – mondta Kovácsné Czene Csilla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik