Belföld

Összeverekedtek az I. kerületi képviselőjelöltek

Tettlegességgel végződő szóváltásba keveredett két önkormányzati képviselőjelölt az I. kerületi Zsolt utcában – közölte a BRFK.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az ügyről az MTI-nek pénteken azt mondta: egy 53 éves férfi, akit a sajtóügyeletes „független képviselőjelöltként” említett, szóváltás közben letörte az önkormányzati képviselőjelölt, egy 39 éves nő gépkocsijának ablaktörlő lapátját, majd a nőt tettleg bántalmazta. A sértett feljelentést tett, amelynek alapján az I. kerületi rendőrkapitányság garázdaság gyanújával eljárást indított a férfi ellen.

A sértett, Árendás Mónika, az I. kerületi lokálpatrióták jelöltje közölte, hogy szóváltásba keveredett Molnár Györggyel, a Fidesz és a KDNP jelenlegi önkormányzati képviselőjével, aki őt tettleg bántalmazta. A kopogtatócédula-gyűjtés közben kialakult konfliktust egy korábbi, rá nézve kedvezőtlen eredményt hozó hivatali üggyel hozta összefüggésbe.

Az orvosi szakvélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel beszakadt a dobhártyája – mondta el a bántalmazással véget érő vita következményeiről szólva a naphegyi orvosi rendelő nővére. Molnár György nem kívánt nyilatkozni az ügyben.


„A tettlegesség nem politikushoz méltó viselkedés (…), amennyiben bebizonyosodik, hogy a bántalmazás valóban megtörtént, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elítéli a képviselőjelöltjének tettét, és visszavonja jelölti státuszát” – közölte az ellenzéki párt budapesti szervezetének sajtóirodája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik