Belföld

Helyreállt a vonatközlekedés Martonvásár és Tárnok között

Még mindig nem derült ki, hogyan sérült meg az a férfi, akit hétfőn délután találtak a vasúti síneken Martonvásár és Tárnok között. Közel egy óráig állt a vonatközlekedés az érintett vonalon.

Egy sérült férfi elszállítása, illetve a rendőri helyszínelés miatt 45 percig állt a forgalom, egy órán át pedig egy pályán haladt a vonat a Budapest–Székesfehérvár vonal Tárnok és Martonvásár közötti szakaszán; a menetrend szerinti vasúti közlekedés 20 órára állt helyre, egyelőre nem tudni, hogyan sérült meg a férfi, illetve hogyan került a pályára – közölte a MÁV Zrt. szóvivője.

Kavalecz Imre korábbi tájékoztatása szerint egy ismeretlen, sérült férfit találtak délután 4 óra után a vágányok között, ezért a rendőrség a helyszínelés idején az egyik vágányt lezárta a forgalom elől, a vonatok a másik pályatesten, késéssel közlekedtek. A sérültet mentőhelikopterrel szállították el, ezalatt, 45 percre mindkét vasúti pályán leállították a forgalmat. A rendőrségi helyszínelést követően, 18 órakor indult meg az érintett szakaszon ismét a vasúti közlekedés.

Mivel fejsérülése miatt nincs meghallgatható állapotban, egyelőre nem tudni, hogy a sérült hogyan került a sínek közé, leugrott, vagy esetleg leesett a vonatról – mondta el késő este az MTI érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint annyi már kiderült, hogy a férfi Válon lakik, Baracskáig váltott jegyet, s feltehetően Budafokon szállt fel a szerelvényre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik