Belföld

Szili: szorosabb együttműködést a civil szervezetekkel

Az Országgyűlés az őszi ülésszak folyamán nyílt napot szervez a civilszervezetek számára, amely lehetőséget ad arra, hogy erősödjön az Országgyűlés és a civil szféra kapcsolata – mondta a házelnök azt követően, hogy tizenhárom, különböző területen tevékenykedő civilszervezet vezetőjével találkozott csütörtökön a Parlamentben.

Szili Katalin a megbeszélést követő sajtótájékoztatón azt mondta: „házelnökként (…) negyedévenként fogok találkozni a szervezetek vezetőivel. Az ősz folyamán lesz a következő nyílt napunk, ahova valamennyi civilszervezetet (…) meg fogjuk hívni”.

Hozzátette: jövő tavasszal a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumához hasonlóan terveznek egy összejövetelt és konferenciát a kárpát-medencei civilszervezetek számára. Szili Katalin elmondta: a következő időszak egyik célja az is, hogy a civilszervezeteket a jövőben hatékonyabban bevonják a parlament bizottságainak törvényelőkészítő munkájába.

A házelnök úgy vélekedett, a civilek és az Országgyűlés közeledését segíti a parlament több éve működő civil irodája is. Szili Katalin hangsúlyozta: a jelen levő civilszervezetek mintegy háromezer szervezetet képviselnek.

A jelenlevők képviseletében Barabás Miklós, az Európa Ház vezetője azt hangsúlyozta: a civilek pártpolitikai megfontolásokon felülemelkedve kívánnak bekapcsolódni az Országgyűlés törvényhozási munkájába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik