Belföld

Fidesz: Jó reggelt, Magyarország!

A Fidesz elnöksége hétfői ülésén dolgozza ki a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány részleteit – közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs vezetője.

Szijjártó Péter azt mondta: „a Fidesz elnöksége a hétfői napon ülést tart. (…) ezen az elnökségi ülésen fogjuk kidolgozni a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvánnyal kapcsolatos menetrendet”. Hozzátette: ekkor fogják kidolgozni az aláírásgyűjtést és a hozzá kapcsolódó egyéb akciót, valamint a szeptember 23-ai rendezvény részleteit is.

A politikus azt mondta: a magyar demokrácia nem épülhet hazugságra, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hazugsággal került, illetve maradt a hatalomban. Úgy vélte, Gyurcsány Ferenc „szervezett politikai hazugsága” pénzügyi válságba sodorta Magyarországot.

„Ezt demokratikusan gondolkodó emberként nem lehet hagyni, ezért került bejelentésre a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány” – fogalmazott Szijjártó Péter. A párt kommunikációs vezetője szerint a kormány gazdaságpolitikája elviselhetetlen az emberek számára. Ezért szeretnék a politikai hatalom figyelmét felhívni arra, miként gondolkodnak erről az emberek. Ezért kérjük az emberek csatlakozását a Jó reggelt, Magyarország! kiáltványhoz – mondta Szijjártó Péter.

A szombaton nyilvánosságra hozott kiáltványban olvasható, hogy a Fidesz szeptember 23-ára a Hősök terére várja mindazokat, akik tiltakozni szeretnének a „nyílt politikai hazugság” ellen. A kiáltványt Gál Kinga, Orbán Viktor, Németh Zsolt, Varga Mihály, Navracsics Tibor, Schöpflin György, Szájer József és Gyürk András írta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik