Belföld

Tombol a hőség

A főváros több pontján vizet osztanak, hogy megelőzzék a rosszulléteket. A szellőztetés miatt tárva-nyitva hagyott ajtókat és ablakokat kihasználják a besurranótolvajok.

A Belvárosban, a Deák téren zacskós vizet osztanak, illetve ballonokból egy-egy pohár vizet adnak a járókelőknek, valamint a polgári védelem segítségével a város forgalmasabb pontján is lehet ivóvízhez jutni, elsősorban ott, ahol még tartanak az útfelújítások – közölte Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője.


Újabb vízosztó helyek


Demszky Gábor főpolgármester délután bejelentette: a Nyugati és a Bosnyák téren, az Astoriánál, valamint az Örs vezér téren kínálnak ivóvizet a járókelőknek, és vizet adnak az útfelújítások helyszínein is, így a Bécsi úton és a Szilágyi Erzsébet fasoron.

Külön gondot fordítanak a hajléktalanokra, nekik szociális munkások segítségével visznek ivóvizet. Hétfőtől szociális munkások keresik fel az idős, egyedülálló embereket, és szükség esetén a segítségükre lesznek, például bevásárolnak, gyógyszertárba mennek, ha egészségügyi problémáik vannak, orvost hívnak hozzájuk. Elsősorban a lakótelepeket és a főváros szegényebb kerületeit járják majd a segítők – tette hozzá a főpolgármester.


Van, ahol nem éri meg szellőztetni

A kánikulai napokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében több olyan lopást is elkövettek besurranó tolvajok, amikor a lakás szellőztetésekor tárva-nyitva hagyott ajtókon és ablakokon jutottak be az épületbe, majd fosztották meg értékeiktől a tulajdonost – közölte a rendőrség.

A két hasonló eset Jászdózsán illetve Alattyánon történt, mindkettő idős ember sérelmére. Veres Éva tájékoztatása szerint a károsultak egy kis hűsítő levegőért kereszthuzatot csináltak, azaz kinyitottak ajtót, ablakot, majd a ház körül foglalatoskodtak. Ez idő alatt a tolvajok akadály nélkül bejutottak a lakóépületbe, és a két helyen összesen háromszázezer forint készpénz és ékszert tulajdonítottak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik