Belföld

Madárijesztők versenye Nagykörűn

A madárijesztők versenyét a tizedik nagykörűi Cseresznye Fesztiválon rendezték meg.

Tizedik alkalommal került megrendezésre a Cseresznye Fesztivál Nagykörűn, melynek keretén belül többek között a madárijesztők versenyére is sor kerül. A három hétig tartó júliusi fesztiválon Nagykörű utcáin több madárijesztőt is megcsodálhatnak a látogatók.

A Szolnoktól 30 kilométerre található 1747 fős Tisza-parti településen egyébként közel 200 hektáron termelnek itt cseresznyét. Itt található az ország egyetlen cseresznye fajtagyűjteménye, ami közel 100 fajta cseresznyét tartalmaz. A gyűjtemény egyben génbank szerepét is betölti.

A fesztivál során táncházak, gasztronómiai bemutatók, kézműves bemutatók, süteményverseny, cseresznyemagköpő-verseny, cirkoskalács-sütés, úti beszámolók, szakmai előadások is várják az érdeklődőket. Harmadik alkalommal kerül sor a környező települések bemutatkozására a Főtéren, amely nagy sikert aratott a tavalyi évben. A közös programok, kézművesek bemutatkozása, helyi értékek bemutatása a fesztivál egyik legszínesebb rendezvénye. A tizedik Cseresznye Fesztiválnak is része lesz a bábjátékos-találkozó, gyermekprogramok, nyugdíjas színjátszók találkozója, hagyományok ápolása, íjászat, lovasbemutató, horgászverseny, főzőverseny, irodalmi író-olvasó találkozó, folklórest, komoly- és könnyűzenei programok. Évek óta a fesztivál ideje alatt kerül megrendezésre a Nagykörűi Nemzetközi Alkotótábor, ahol magyarországi és határon túli művészek munkáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik