Belföld

ÁVH-s tiszt volt a hódmezővásárhelyi MSZP-kampányfőnök

Elismert állambiztonsági múltját Hernádi Gyula, az MSZP hódmezővásárhelyi jelöltjének kampányfőnöke.

Elismerte állambiztonsági tiszti múltját Rummel József, aki kampányfőnökként dolgozik a hódmezővásárhelyi szocialista polgármesterjelölt mellett. A kampányfőnök a Délmagyarország című napilap szombati számában megjelent nyilatkozatában feltárta: valóban volt III/III-as tiszt, de dolgozott a III/II-es és a III/I-es osztálynál is, miután a szolgálatok cserélgették egymás közt az embereiket. Sőt, dolgozott a Belügyminisztériumban is.


“Huszonhat évvel ezelőtt volt mindez, s nincs köze a mostani kampányfőnöki megbízásomhoz” – nyilatkozta Rummel József. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy vásárhelyi polgárként vesz részt a politikában, már több sikeres kampány részese volt. Hernádi Gyula, a szocialista polgármesterjelölt pedig tisztában volt előéletével – áll a cikkben.

A Fidesz pénteken hozta nyilvánosságra, hogy tudomása szerint Rummel József állambiztonsági tiszt volt. Mint mondták, neve az egyik internetes portálon még egy éve megjelent állambiztonsági tiszteket felsoroló listáról volt ismerős. „A történészi kutatások szerint alhadnagyként szolgált a Belső Reakció és Szabotázselhárító csoportfőnökségnél. Ezért nagy meglepetéssel találkoztunk a nevével a sajtóban, mint Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt kampányfőnöke” – mondta a fideszes politikus. Hozzátette: Hódmezővásárhely történelméhez, a város szellemiségéhez semmiképpen nem méltó, hogy „III/III-as eszközökkel, módszerekkel és emberekkel szembesüljünk 2006-ban”.

A jelenlegi fideszes polgármester „feleségverését” sugalló közvélemény-kutatás, a házfal-firkálás „más értelmet kap annak a tükrében, hogy III/III-as múlttal és képzéssel dolgozó kampányfőnöke van a szocialista polgármesterjelöltnek” – tette hozzá.

Hernádi Gyula szocialista jelöltet azonban nem érdekli munkatársa múltja. Mint fogalmazott, az ügynek nincs jelentőssége, szívesen fogadja azokat az embereket, akik Hódmezővásárhelyért akarnak tenni.

Az MSZP városi jelöltje szerint a Fidesz helyi vezetése ezzel a „gumicsonttal” csupán az önkormányzat 10 milliárd forintos kötvény-kibocsátási és 1,5 milliárd forintos rulírozóhitel felvételi terveiről akarja a figyelmet elterelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik