Belföld

Maguk fizetik a kampányukat a fideszes jelöltek?

Az ellenzéki párt pénzhiánya miatt a fideszesek arra számítanak, hogy az önkormányzati választások előtti kampányban a képviselőjelölteknek saját maguknak kell helyi szinten finanszírozni a kampányt – írja a Népszabadság.

A Népszabadság információi szerint a képviselők kampányának önfinanszírozása azt jelenti, hogy a jelölteknek kell megkeresni a “szponzorokat”, vagy “mélyen zsebbe nyúlni”. A hírek szerint 100-200 ezer forintot kell biztosítaniuk a képviselőjelölteknek és a polgármesteraspiránsoknak a kampányukra.

Varga Mihály, a Fidesz választási kampányának politikai irányítója szerint szamárság, hogy kötelező lenne fizetni a 100-200 ezer forintos kampánypénzt. Mások viszont azt mondták, hogy “természetesen mindenki áldoz a saját győzelme érdekében”. A XII. kerületben például a fideszes önkormányzati képviselők egy közös kasszába fizetik be egyhavi tiszteletdíjukat.

Szijjártó Péter, a párt kommunikációs igazgatója szerint kiegyensúlyozott a párt gazdálkodása, és a Népszabadság azon információit, miszerint a párt tartozása 2,5-3 milliárd forint lenne, úgy kommentálta, hogy a 3 milliárdot “erős túlzásnak” tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik