Belföld

Már nincs sártenger a XVII. kerületben

A fővárosi közterület-fenntartók péntek hajnalra letakarították a vízözönszerű esőzés nyomán keletkezett sarat Budapest délkeleti részén a főutakról.

“Ez több volt, mint felhőszakadás, ilyet még nem láttam” – mondta Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője csütörtök este. A XVI., a XVII. és a leginkább a XVIII. kerületben zúdult nagy mennyiségű csapadék az utcákra, de a X. és a XX. kerületből és nagy esőket jeleztek.

A közterület-fenntartók 30 munkagéppel kezdték meg a sártengerré vált utak megtisztítását, és miután a főutak letakarításával végeztek, hozzáfogtak a mellékutcában felhalmozódott sártörmelék eltakarításához, amelyet a nap folyamán folytatnak – mondta, péntek reggel Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője. Az óriási vízözönszerű esőzés és jégverés az aszfaltutakra hatalmas mennyiségű sarat, iszapot és agyagot hordott a domboldalakról, főleg a XVII. kerületi utcák egy része vált járhatatlanná.

A térségben este 14 tűzoltóraj dolgozott, és fél tízig mintegy 80 bejelentés érkezett. Családi házak, társasházak pincéit, mélygarázsait öntötte el a víz, az anyagi kár tetemesnek mondható – fogalmazott a szóvivő. A kárelhárításban problémát jelent, hogy a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet.


Az óriási vízözönszerű esőzés és jégverés az aszfaltutakra hatalmas mennyiségű sarat, iszapot és agyagot hordott a domboldalakról, főleg a XVII. kerületi utcák egy része várt járhatatlanná – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik