Belföld

Két minisztériumi épület üresen marad

A kevesebb minisztériummal kevesebb kormányépület is jár, így hamarosan felszabadul a kulturális tárcának eddig helyet adó Wesselényi utcai irodaépület és az IHM Dob utcai ingatlana is – írja az Index.hu.

Miután az oktatási és a kulturális minisztériumot összevonták, heteken belül felszabadul a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyet adó Wesselényi utcai irodaház. Hiller István miniszter ugyanis az Oktatási Minisztérium Szalay utcai épületét választotta. Ugyancsak felszabadul az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak eddig helyet adó Dob utcai irodaépület, az IHM megmaradó apparátusa pedig a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba költözik. A munkaügyi tárca eddig az Alkotmány utcában működött, az esélyegyenlőségi minisztérium pedig az Akadémia utcában. Ezek várhatóan a Kálmán Imre utca egyik kormányépületébe költöznek majd össze.

Gyurcsány Ferenc korábban már jelezte, hogy terveik szerint a jövőben egy helyre költözik majd valamennyi minisztérium, és eladnák a belvárosi ingatlanokat. Szakértők szerint a Kopaszigát környékén, a csepeli szigetcsúcson vagy Angyalföldön épülhetne fel a kormányzati negyed.

Salamon Adorján irodapiaci szakértő az Indexnek elmondta, hogy a kiürített minisztériumi épületek állapota miatt biztosra vehető, hogy amennyiben azokból a kormányzat valóban bevételre számít, akkor csak az értékesítés jöhet szóba. Az irodák piaci bérbeadásához ugyanis jelentős összeget kellene előbb felújításra költeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik