Belföld

Kulcsár-ügy: tagadta bűnösségét a riporter

Tagadta bűnösségét a Kulcsár-ügyben a Fővárosi Bíróságon Koricsánszky Dóra, aki egy kereskedelmi csatorna riportere volt. A brókerper új vádlottja egy autó-adásvétellel kapcsolatos okirat-hamisítás miatt állt bíróság elé.

A vád szerint az egyik nagy kereskedelmi televízió volt riporternője Saab típusú gépkocsijának eladásakor a vételárat Kulcsár Attila fizette ki, de az adásvételi szerződésbe az exbróker készpénzeit ügyfeleinek fuvarozó Szekér Gyula, az ügyben szintén megvádolt „taxis Gyuszi” került vevőként. Szekér Gyula korábbi vallomása szerint Kulcsár Attila először magának akarta megvenni az autót az ibizai nyaralójához, de aztán azt mondta, neki „nem kell ez a vacak”. Ezután ajándékozta Szekér Gyulának.

A bíró az eset kapcsán a tárgyaláson megjegyezte: „Nem tudom megállni, hogy megkérdezzem, mivel lehet kiérdemelni egy 7 milliós autót?” Mire a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila tömören annyit válaszolt: „Sok munkával”.

A május 3-án 22 vádlottal megindult büntetőperben már 24-en állnak bíróság előtt, ugyanis időközben az Egyesült Államokból hazatért Schönthal Henrik ügyét, a hétfői tárgyaláson pedig a Koricsánszky Dóra elleni vádiratot is a Kulcsár-ügyhöz egyesítette a bíróság.

A hétfői tárgyaláson sem Schönthal Henrik, sem Koricsánszky Dóra, sem pedig Szekér Gyula nem kívánt vallomást tenni, a riporternő egy rövid írásos nyilatkozatot olvasott fel a bíróság előtt, melynek lényege, hogy nem követett el bűncselekményt. A hétfői tárgyaláson Schönthal Henrik arra hivatkozással, hogy új védője van, aki még nem tudott felkészülni az ügyből, egyelőre nem tett vallomást, de nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben nyilatkozzék a bíróság előtt.

Korábban egyébként már meghallgatták Forró Tamás újságírót, Mészáros Jánost, a Britton C&C Kft. ügyvezetőjét és Rejtő E. Tibort is. Valamennyien tagadták bűnösségüket. Az elsőrendű vádlott, Kulcsár Attila azonban, bár nem tett szóbeli vallomást a bíróság előtt, de személyesen átadott a bírónak egy rövid írásos nyilatkozatot, amelyben elismeri bűnösségét. A Kulcsár-ügy 22 vádlottjának meghallgatása várhatóan több hétig is eltart, ezt követően a bíróság szakértőket, majd mintegy 200 tanút hallgat meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik