Belföld

Orbán: Pokorni Zoltán lejáratása a politikai riválisok célját erősítheti

Pokorni Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, lejáratása a párt politikai riválisainak célját erősítheti, azzal, hogy ellentétet szít a Fidesz vezetői között - közölte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban.

“Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, emberi, morális tartásával példát mutatott többször is” – mondta Orbán Viktor, aki szerint a Magyar Nemzetben folyó választást értékelő vitasorozat egyik írása “tartalmában és stílusában elfogadhatatlan módon foglalkozott Pokorni Zoltán ambícióival”.

Úgy fogalmazott: “Politikai riválisaink célja: ellentétet szítani a Fidesz vezetői között. Ez az intrikus írás is ezt a célt erősítheti, amely sajnálatos módon egy jobboldali lapban látott napvilágot”.

A Fidesz elnöke szerint jelentős kárt okozhat a cikk, hiszen a XII. kerületben az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként indítják Pokorni Zoltánt. Mint mondta, a “rosszindulatú, lejárató szándékú írás, átlátszóan valótlan és képtelen állításai dacára, elbizonytalaníthatja” a párttal rokonszenvező választók egy részét.

A Magyar Nemzet Pokorni Zoltán birodalmat épít címmel, A konzervatív jobboldal nem kerülhet liberális politikus kezébe alcímmel közölte az ismeretlen egyetemi hallgató írását, amelyben többek között az áll: a Fidesz alelnöke számára “láthatóan most jött el az idő ahhoz, hogy Orbán Viktorral szemben a párton belüli lehetséges legerősebb pozíciót kiharcolja magának, célja pedig végső soron a szövetségen belüli teljes hatalomátvétel lehet”.

A cikkíró szerint a fideszes politikusnak “minden hájjal megkent üzletemberek adnak tanácsokat”, s esetenként azt az utat választja, amelyik “a jobboldali táborban morálisan elfogadhatatlan”. Pokorni Zoltán néhány nappal később, a Népszabadságban megjelent nyilatkozatában a cikkre reagálva annyit mondott, hogy nem a sajtón keresztül akar vitázni a Fidesz belső ügyeiről.

A kérdésre, hogy szerinte ki állhat a támadás mögött, azt válaszolta: “el tudom képzelni, hogy egyeseket oly mértékben megrázott a vereség, hogy elveszítették a tisztánlátásukat, ezért belső ellenséget keresnek. De ezt a szórakozást inkább hagyják meg a bulvársajtónak, a krimiíróknak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik