Belföld

Orbán és Semjén válaszolt

Ha a kormánynak van konkrét, írott javaslata, hozza azt az Országgyűlés elé – válaszolta közös levelében a két ellenzéki pártelnök a kormányfő ötpárti egyeztetésre hívó levelére. Az SZDSZ ott lesz, Gyurcsány sajnálja az ellenzék megosztó szándékát.

Orbán és Semjén megköszöni Gyurcsány „tárgyalásra hívó megtisztelő levelét”, és kijelentik, hogy mint alkotó ellenzék, továbbra is készen állnak az ország érdekét szolgáló együttműködésre. „A Házszabály ismeri a két olvasatban történő tárgyalás lehetőségét, vagyis először a koncepcióról, majd a konkrét javaslatokról is tárgyalhatnak a képviselők az Országgyűlésben. Tehát ha a kormánynak van konkrét, írott javaslata, akkor legyen kedves, hozza azt az Országgyűlés elé! Készek vagyunk ezeket megtárgyalni, a kormány javaslatait megfontolni és saját elképzeléseinket ismertetni.” – írják a levélben.


Az ellenzék nélkül nincs értelme


Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője elmondta: ha lesz egyeztetés, a liberális párt ott lesz, és rajta kívül Fodor Gábor ügyvivő képviseli majd a szabad demokratákat. A tervek szerint vasárnap délután négykor lesz az egyeztetés a Parlamentben – tette hozzá. A politikus hangsúlyozta: az ellenzék továbbra is tartja magát korábbi álláspontjához, és nem vesz részt az egyeztetésen, akkor annak nincs sok értelme.


A miniszterelnökben továbbra is megvan az egyeztetésre való szándék. Arról azonban, hogy mikor találkozzanak az öt parlamenti párt képviselői, még tárgyalni kell – mondta az pénteken László Boglár, a kormányfő sajtófőnöke. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc sajnálattal látja, hogy a kampánybeli megosztó szándéka továbbra is jellemzi az ellenzéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik