Belföld

Orbán nem gratulált Gyurcsánynak

Kormányfővé választása után Gyurcsány Ferenc sorra fogadta a pártelnökök és a frakcióvezetők jókívánságait. A gratulálók sorából hiányzott Orbán Viktor; ő a protokollszakértő szerint szerepzavarba került, és rosszul döntött.

A Fidesz sajtóirodája a FigyelőNet megkeresésére megerősítette: Orbán Viktor valóben nem gratulált a megválasztott kormányfőnek, a Fidesz nevében Navracsics Tibor frakcióvezető fogott kezet Gyurcsány Ferenccel.

Protokollon túlmutató gesztusként értékelte az esetet Török Gabriella. A protokollszakértő szerint Orbán Viktor különböző szerepei összeütközésbe kerültek egymással: kihívóként, volt kormányfőként és Fidesz-elnökként legalább kezet kellett volna fognia a megválasztott miniszterelnökkel, viszont vélhetően magánemberként erre nem volt hajlandó. A nyilvánvalóan kimutatott egyet nem értés rossz képet ad Magyarországról – vélte Török Gabriella.

A protokollszakértő magánvéleménye szerint az elmaradt kézfogás arról tanúskodik, hogy Orbán Viktor nem tud emelt fővel veszíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik