Belföld

Már két települést elzárt a Hernád

Kiskinizst is elzárta a Hernád áradata a külvilágtól, így Hernádszentandrás mellett már a második Hernád-menti települést nem lehet megközelíteni közúton - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Kht. megyei ügyeletese.

Szemtanúja volt az áradásnak? Felvételt is készített róla? Közölné őket lapunkban? Küldje be fotóit vagy mozgóképfelvételeit az fn@sanomabp.hu
címre!

Egyik irányból sem közelíthető meg közúton sem Kiskinizs, sem pedig Hernádszentandrás – mondta el Balabás Tihamér. Tájékoztatása szerint Észak-Magyarországon továbbra is igen sok úton nem lehet közlekedni vízátfolyás miatt, de az említett két település kivételével valamennyi faluba, ha kerülő úton is, de eljuthatnak az autósok.

Az ügyeletes emlékeztetett arra, hogy árvíz, illetve vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni Kiskinizs és Hernádkércs között, valamint járhatatlan az út az Ináncs-Fügöd, Ináncs-Pere, Sajólád-Bőcs és a Novajidrány-Vizsoly közötti szakaszokon.

Szintén lezárták az utat Gibárt térségében és az Ároktő felől a komphoz vezető szakaszon. A Sajó magas vízállása miatt több települést csak kerülő úton lehet megközelíteni: lezárták a Sajóivánka-Sajókaza, a Tiszaújváros-Kesznyéten, a Muhi és Köröm, valamint a Putnok-Borsodbóta közötti utakat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy útszakaszon csaknem félméteres vízátfolyás nehezíti a közlekedést, ezeken a részeken sebességkorlátozó táblák figyelmeztetnek a veszélyre – tette hozzá az ügyeletes.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik